Workshops

Hoera! Zin in een creatieve ochtend? Op deze pagina vind je een overzicht met wat ik aanbied. Zin in een concrete workshop? Of schuif je een keer aan bij het Tekencafé? Ik zie je graag!

De workshops en het Tekencafé worden georganiseerd door mij, in samenwerking met Mirjam van Cravings for Green. Op deze te gekke locatie, Verbindelaarsweg 138 in Ede, vinden de activiteiten plaats. 

Workshops 2024:
Op dit moment staan er geen workshops in de agenda. We hopen dit in september weer op te pakken.

Tekencafé 2024:
Welkom op 20 juli + 3 augustus, van 10-12 uur bij het Tekencafé!
Meer info: zie hieronder. 

Tekencafé

“Ik wil heel graag vaker tekenen maar ik kom er thuis niet aan toe”. “Ik zou het fijn vinden als iemand eens meekijkt bij mijn werk om me verder te helpen bij het tekenen”. Ideeën genoeg om te tekenen maar heb je net even een zetje nodig aan de slag te gaan? Kom naar het Tekencafé! Neem plaats aan de grote tafel tussen al het materiaal, of kies een rustiger hoekje op een van de werkplekken. Het materiaal ligt er vrij voor gebruik om te lenen. Dé kans voor jou om te experimenteren en materiaal uit te proberen zonder dat je meteen van alles aan moet schaffen. 
Reserveer vooraf je plekje, koop deze ochtend een koffie/thee aan de bar bij Cravings for Green en maak een vrijwillige bijdrage over naar Marlies (ter plekke met een QR of contant in de fooienpot). Tot dan!

Portretjes tekenen


Hoe leuk: een eigen portret aan de muur. Aan de hand van foto’s die jij mee brengt naar deze workshop (handig zo’n telefoon, materiaal zat!) gaan we aan de slag jouw eigen (familie)portret te maken. We kijken naar verschillende tekenstijlen en experimenteren om te zoeken naar jouw eigen stijl. Let op: dit is niet een workshop model/realistisch tekenen, we zitten meer in de illustratie-hoek zoals je van mijn stijl gewend bent. 

Uiteindelijk ga jij met een eindresultaat op een (handgeschept) papier op A5 formaat naar huis. 

 

Huisjes tekenen

Ben je meer van de architectuur? Altijd al een tekening van een speciaal gebouw of huis met emotionele waarde aan de muur willen hebben? Ik leer je kijken naar het object wat je wilt tekenen en te zoeken naar de stijl die bij jou past om dit vervolgens op papier te zetten. Zo ga jij naar huis met een mooi persoonlijk eindresultaat. Als materiaal gebruiken we daarbij bijvoorbeeld waterverf en fineliner.

Botanische Illustraties


Niets zo veelzijdig als de natuur! Daarom gebruiken wij in deze workshop dit als inspiratiebron. Je leert je eigen stijl ontdekken en probeert verschillende tekenstijlen met divers materiaal uit. Zo hoop ik dat jij aan het eind van deze workshop trots staart naar jouw nieuwe poster voor aan de muur! Voor deze workshop is geen tekenervaring nodig; ik vind het juist leuk om ook in de basis tips mee te geven om zo het tekenen misschien wel weer te herontdekken.

Sketch journaling

Tekenen begint bij schetsen, een mooie laagdrempelige manier voor een eerste kennismaking! In deze workshop neem ik je mee in het opzetten van een eigen tekendagboek. Ik leer je basistechnieken om met deze fantastische methode aan de slag te gaan. Het is een ideale techniek om oude patronen van jezelf los te laten en een stap verder in je tekenproces te komen. Zo hoop ik je enthousiast te krijgen dat je, samen met je nieuwe schetsboekje die je tijdens deze workshop ontvangt, er straks een nieuwe hobby bij hebt. Kom maar op, tijd om te gaan tekenen!

Het live contact met mensen is iets waar ik van geniet en waar ik energie van krijg. Daarom sta ik graag voor een groep mensen om mijn enthousiasme voor creativiteit over te dragen. In de afgelopen jaren heb ik dan ook verschillende klassen kunstles gegeven en zag je mijn hoofd geregeld bij Cultura in Ede en bij creatieve broedplaats Stall Ede verschijnen voor het verzorgen van workshops. Daarbij is het ook mogelijk mij uit te nodigen op een locatie bij bijvoorbeeld jou thuis of op je werk. Wil je een leuke tekenworkshop als teamuitje? Een vrijgezellenfeest een creatieve draai geven? Een kinderfeestje thuis door mij laten verzorgen? Het kan allemaal – ik doe dit al jarenlang met heel veel plezier! Wil je iets boeken of heb je een specifieke wens? Ik denk graag met je mee – stuur me een bericht!